Blickfånget UF drivs av Mikaela Lavesson Widroth. Via sitt företag säljer hon bilder av naturen som hon själv har fotograferat. Bilderna säljs i vykortsformat med eller utan mall och fotografierna har inte redigerats.

– Jag visar bilder från naturens riktiga sida genom att inte redigera mina bilder, vilket gör dem unika, säger Mikaela.

Mikaela sköter hela företaget ensam, och hon går andra året på handels- och administrationsprogrammet på Kungsmadskolan.

Hennes målgrupp är mellan 25 – 65 år och de som köper är mestadels kvinnor, men ibland köper även män. Hon säljer sina egna bilder på olika sätt, exempelvis viaFacebook,  Instagram och sin webbshop. Även när det anordnas UF-mässor  säljer hon sina bilder, och det är även då som hon säljer som mest.

Bilderna är helt naturliga

Bilderna som hon säljer har inte blivit redigerade på något sätt, vilket Mikaela berättar gör dem helt naturliga, hon tar även alla sina bilder själv. Man kan använda fotografierna genom att rama in dom och pryda väggen med eller skicka som vykort. Bilderna är tagna i naturen och föreställer till exempel blommor eller olika sjöar och träd. Bilderna kostar även olika beroende på om man vill ha en mall på baksidan eller inte, de med mall kostar 15 kr/st och de utan mall kostar 10 kr/st.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet så vill hon driva vidare sitt UF företag och verkligen göra det till hennes eget. Hon vill även att folk ska kunna boka henne som fotograf vid olika tillfällen.

Webbshop :

http://blickfångetuf.se

Facebook :

https://www.facebook.com/blickfangetUF/

Instagram :

https://www.instagram.com/blickfangetuf/

Skrivet av: Charlie Larsson, Alma Veliji, Ayan Maxamuud, Ha16a

Foto: Mikaela Lavesson Widroth

Publicering: Ninni Idfors, Ha14a