Annie Johansson och Maja Johansson från Smart riding UF  kom på en andra plats i idénästet på Kungsmadskolan.

Annie och Maja säljer snygga och bekväma ridbyxor med den praktiska fickan för att ha med mobilen både i stallet och på hästryggen. Idén kom fram i samband med att de uppstått ett problem med att enkelt ta upp och ner mobilen i ridbyxorna och eftersom de båda är ryttare så ville de lösa detta problem. Problemet var att fickorna på vanliga ridbyxor är både för små och felplacerade så deras idé är att köpa in vanliga ridbyxor och själva sy på en ficka som kommer placeras neråt låret för smidighetens skull.

Förväntningar

Som sagt deltog Smart riding UF i idénästet och när vi frågade dem vad deras förväntningar på eventet var så svarade de:

-Det lät som en kul grej och eftersom många hade sagt till oss att vi hade en bra idé så tänkte vi att det kunde gå bra, säger Maja.
Vi undrade varför de trodde att det gick så bra som det faktiskt gjorde.

– Vi hade en genomtänkt idé, var pålästa och framförallt självsäkra.
Tjejerna var helt övertygade om att deras prestation var på topp under dagen vilket resulterade i en andra plats och det är de nöjda med. Tipsen de har till nästa års UF- företag är att tro på sin idé, för om inte du tror på ditt eget företag hur ska då någon annan kunna göra det.

 

Läs mer om idénästet i följande inlägg:

Idénästet Kungsmadskolan

Smålandsposten om idénästet

Detta inlägg gjordes av: Alma Andersson, Malin Häggblad, Isabella Kronmar, Elin Wikefors.